Svar på tal!

Inlägget publicerades: 2011-02-17 Klockan: 13:05:33


Svar:

Absolut, här kommer det. Slavret skrivet jag vet, hehe ;)

1. placera hästen vid staketet på ridbanan/väggen i ridhuset.
Ställ en pall bredvid, flyttar hästen oftast flyttar den rumpan i 90 grader putta tillbaka hästen, backar den be den flytta fram.
När hästen står lugn och avslappnat vid pallen så gör du nästa steg.

steg 2. kliv upp på pallen, flyttar hästen, gå av pallen och flytta tillbaka hästen eller be den gå fram. När hästen står lugn och avslappnat. så ska du hoppa omkring på pallen sparka på dig skrika sjunga. hästen ska stå BLICKstilla och inte bry sig ett piss. sen går du till nästa steg.

steg 3. ta upp vänsterfoten som du skulle sätta den i stigbygel, reagerar hästen flytta tillbaka och upprepa tills hästen inte bryr sig.
Sen när inte hästen bryr sig längre, ta i manken som om du skulle sitta upp. Skaka lite på manken upprepa tills hästen inte bryr sig. Sen tar du i bakvalvet på sadeln och skakar sadeln till hästen inte bryr sig längre. Sen kortar du tyglarna, skakar på manken, har andra handen på bakvalvet till hästen inte bryr sig ett skvatt längre. 

steg 4. häng lite på sadeln, alltså lägg dig halft på den till hästen inte bryr sig om detta. sen tar du tyglarna, handen på manken andra på bakvalvet lyfter foten till stigbygel, upprepa tills hästen inte bryr sig.

steg 5. Samma som steg 4 men lägg lite vikt i stigbygeln nu, upprepa tills hästen inte bryr sig. Öka vikten i stigbygeln mer och mer, ställ dig lite i den o.s.v. hästen ska stå still och inte bry sig!

steg 6. Nu är hästen redo för uppsittning, sitt upp, beröm och sitt av igen. Sen sitt upp igen gunga lite i sadeln, sitt av. Sitt upp igen och sitt av gör detta 10 gånger i 10 dagar.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Bara en liten parentes från din snälla syster, "Svar på tal" har en negativ klang. Man säger så när man vill "sätta någon på plats" och det ville du ju inte nu ;)

2011-02-17 @ 19:27:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0