En fartfylld morgon

Inlägget publicerades: 2011-12-28 Klockan: 14:08:03

Hade utsläppet i stallet idag så det var att dra sig upp från sängen klockan sju imorse. Mockade två boxar, fyllde vatten, ''kollade'' på när en häst avlivades samt att vetrinären tog blodprov på Amadeus. Han var extremt jobbig i morse när veten var där. Han stod och skakade och flåsade och vägrade o stå still, hon fick heller inte röra hans huvud. Ja han var helt enkelt extremt hopplös!

Hon trodde iallafall att han är för understimulerad och det är troligvis därför han är som han är just nu. På sommaren går han ute dygnet runt och tar bort hans överenergi. Jag red ju ca 3-4 gånger i veckan i somras, men det funkade prima när han stod ute dygnet runt! Men nu däremot så går han in vid halv 5-6 och står inne hela natten = överskottsenergi. Kanske ska bygga en lösdrift åt honom och köpa en shettis som kamrat..? ;)
Hursomhelst han ska iallafall aktiveras mer, typ hela tiden. Jag ska börja med att prioretera att arbeta med honom i ca 1½-2 timmar per dag. Och då kanske jag rider i ca 1 timme och sedan markarbete resten av timmen. Någon som vill ha en häst som kan prestera 4 timmar per dag?!

Hästen som har energi så det räcker åt tio andra hästar, känn er fria att hämta energi från hästen! Skrattande



Rest in peace my dear friend


Kommentarer
Postat av: Linda

Fin blogg, hur har din jul varit? :D

2011-12-28 @ 22:22:22
URL: http://lindassphoto.blogg.se/
Postat av: Systeryster

Usch, så sorgligt att se en bild på levande häst när man såg den döda i morse...



Sov gott, hästen!

2011-12-29 @ 01:04:28
URL: http://skruttenli.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0